top of page
Hormoonyoga

 

Hormoonyoga is een diepgaande, innerlijke, energetische en lichamelijke ervaring. De lichaamsoefeningen zijn specifiek gericht op de werking van de hormonen.
 
Ons hormoonsysteem hangt nauw samen met ons energetische systeem. Hormoonyoga verlaagt de stresshormonen, stimuleert de endocriene klieren, balanceert het energiesysteem, herstelt je hormoonhuishouding en vergroot je fysieke welzijn. Door middel van hormoonyoga brengen we het lichaam en je hormonen meer in balans zodat jouw klachten kunnen verminderen. Daarnaast biedt het meer ontspanning, balans, heling en bewustzijn in het vrouwelijke lichaam.

Copy of Hormoonyoga-4.png

Voor wie:


Hormoonyoga is voor vrouwen die meer in verbinding willen zijn met hun zachtheid en hun vrouwelijke lichaam. Hormoonyoga is geschikt voor vrouwen in alle verschillende fases van het leven.

  • Vrouwen die hormoongerelateerde klachten hebben (snelle of trage schildklier) of klachten hebben met vrouwelijke organen (vleesbomen, onrustige cellen, cystes, pcos (Polycysteus-ovariumsyndroom).

  • Vrouwen voor, tijdens of na de overgang. 

  • Bekkenklachten.

  • Menstruatieklachten: premenstrueel syndroom (pms), heftige bloedingen, onregelmatige cyclus, pijn. 

  • Vruchtenbaarheid: voor vrouwen die zwanger willen worden of bijvoorbeeld in vruchtbaarheidstraject zitten. 

  • Auto-immuunziektes zoals reuma, fybromyalgie. 

  • Bij burnout of overspannen.

 
We werken met houdingen, mudra's, ademhaling, beweging, ontspanningsoefeningen, visualisaties, meditaities, chakra’s en de meridianen. We besteden extra aandacht aan vrouwelijkheid, het vrouwelijke lichaam, de vrouwelijke organen. We maken een verbinding met ons bekken, onze baarmoeder en ons hart.
 
Onze uitgangspunten zijn gronden, aarden, onthaasten, langer stil blijven staan, bewust zijn in het lichaam, vertraging, dieper ervaren, ontvangen en sensualiteit. We verbinden ons met de seizoenen.
 
Ik wil graag iedere vrouw uitnodigen. Je bent welkom ook als je geen hormonale klachten hebt maar meer rust en ontspanning in jezelf wilt ervaren.

bottom of page