top of page

Body Balance

 

Body Balance combineert yoga, tai chi en Pilates om lichaam en geest in balans te brengen. Na een sessie van een uurtje ben je ontspannen, terwijl je spieren zijn versterkt. Body Balance hecht veel waarde aan een juiste ademhaling en concentratie. Je leert om je lichaam aan te voelen door je te concentreren op de vloeiende bewegingen die je maakt.

 

Body Balance is zeer geschikt voor mensen die lange, slanke spieren willen krijgen. Omdat de spieren niet worden verkort, blijven ze flexibel. De stretchoefeningen die worden gedaan, maken je ook extra lenig. Daarnaast is het een goede manier om calorieën te verbranden en zo te helpen bij het afvallen. Het aanleren van een goede ademhaling helpt bij het ontspannen. Je voelt je kalmer en meer gefocust. Je lichamelijke bewustzijn en geestelijke balans worden vergoot, waardoor je het gevoel krijgt dat je meer grip hebt op het dagelijkse leven.

 

Tijdens een sessie Body Balance komen er diverse onderdelen van yoga, tai chi en Pilates aan de orde. Je begint met leegmaken van je geest door een aantal langzame, vloeiende bewegingsoefeningen te doen, waarbij je je op de bewegingen concentreert. Daarna doe je meestal een aantal yogaoefeningen, zoals de zonnegroet, waardoor lichaam nog verder opwarmt en tot rust komt. Na de yoga doe je een paar balansoefeningen, gevolgd door stretchen. Pilatesoefeningen zorgen er daarna voor dat de spieren worden versterkt. Ter afsluiting wordt er meestal een aantal minuten gemediteerd. Normaal gesproken wordt er bij deze onderdelen gebruik gemaakt van verschillende soorten muziek: het ene moment rustgevend, het andere moment wat stimulerender.

 

BODYBALANCE is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Er is geen voorkennis van yoga of tai chi vereist. De oefeningen zijn altijd veilig en je hebt voldoende gelegenheid om alle bewegingen en posities aan te leren.

bottom of page